بنابراین راهکار توسعه و تکمیل پروژههای نیمهتمام، جذب سرمایههای خارجی است؛ به همین منظور، بسیاری از مجریان پروژهها و صاحبان فرصتهای سرمایهگذاری علاقهمندیشان را برای مشارکت با سرمایهگذاران خارجی بهصورت F.D.I و J.V در بخش هتلسازی، مجتمعهای بینراهی و سایر تأسیسات گردشگری اعلام کردهاند. این موضوع با مشارکت کشورهای خارجی انجامشدنی است، ضمن اینکه براساس قانون تشویق و حمایت از سرمایهگذاری خارجی مشوقهایی برای اینگونه سرمایهگذاریها پیشبینی شده است.
در سالهای گذشته، برای تأمین منابع مالی برخی از پروژههای گردشگری گواهی مسدودی ارزی صادر شده که بهدلیل تحریمهای ظالمانه و عدم نقل و انتقال ارز، موفق به جذب فاینانس نشدهاند. در سرمایهگذاری مستقیم خارجی و براساس اطلاعات بهدستآمده از سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی و اقتصادی ایران، آمار سرمایهگذاری خارجی جذبشده در طرحهای مجوزدارِ سرمایهگذاری در بخش گردشگری، در سالهای فعالیت دولت یازدهم، مبلغی بیش از یکمیلیارد دلار بوده است.
این سازمان آمادگی دارد، با عرضه مشوقها و فرصتهای سرمایهگذاری، از ظرفیت اقتصادی و دانش فنی شرکتها و سرمایهگذاران خارجی علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران، برای راهاندازی و پیشبرد پروژههای موردعلاقه طرفین اقدام کند و همکاری مربوط را با مشارکت بخش خصوصی در بخش ساخت تأسیسات گردشگری و هتلداری بهصورت F.D.I و J.V پیش ببرد.
*. حسین رازقی، مدیرکل دفتر تسهیلات و تأمین منابع سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری
انتهای پیام/